Northside

Affald- og ressourceoptimering
Sprog & kommunikation
Grafisk design
konceptudviklingudvikling

UDFORDRING

NorthSide er en musikfestival i Aarhus, som har eksisteret siden 2010. Folkene bag NorthSide havde et ønske om at gentænke festivalkonceptet og finde en unik identitet og værdi, som kunne tilføre det traditionelle festivalbegreb en ny betydning og samtidig give denne nye festival et klart brand. Hvordan gentænker man en festival? Kan bæredygtighed, musik og en helt masse mennesker gå hånd i hånd?

Denne udfordring har vi taget del i siden festivalens start, hvor vi har indgået et samarbejde med NorthSide om at udvikle et bæredygtigt festivalkoncept. Dette blev startskuddet til et nyt kapitel i NorthSides historie, hvor bæredygtighed blev omdrejningspunktet for festivalen.

For at starte processen i sin tid inddragede vi ledere, personale og gæster i workshops om bæredygtighed. Disse workshops dannede fundamentet for udformningen af et strategisk værktøj, en begyndende bæredygtighedsstrategi, som skulle hjælpe NorthSide med at træffe beslutninger, som fremhæver den bæredygtige profil.

Med udgangspunkt i dette udviklede vi en række bæredygtige tiltag, eksempelvis et minimumskrav til andelen af økologisk mad, mulighed for cykelparkering med mulighed for reparation af cykler, affaldssortering i 16 fraktioner og pantordning på ølkrus, shotsrør, cigaretskodder, mm. Det seneste skud på stammen er implementering af affaldssorteringssystemet Rebox, som skal få gæsterne til at sortere i 6 fraktioner på festivalpladsen. I samarbejde med NorthSide bliver vi ved med at udvikle festivalen i en endnu grønnere retning. Med gentagne opfordringer og ønske fra Worldperfect og Northside Festival producerede Tuborg i 2014 deres første økologiske øl nogensinde. Øllen blev i øvrigt udsolgt på NS14.

Rådgiver & Udvikling

JAKOB R. BAUNGAARD

Partner
jakob@worldperfect.dk
24 65 14 07

VIDEN ER GULD, 
MEN DELING ER UVURDERLIG.

Vi tror på, at et bæredygtigt samfund står stærkere, hvis vi deler den viden og de erfaringer, vi som mennesker får. Vores sender vi videre i form af et nyhedsbrev.

Så hold dig ikke tilbage og tilmeld dig her